ukenru
stalo-vidomo-yak-pidvischuvatimut-pensiyu-v-nastupnomu-rotsi

Стало відомо, як підвищуватимуть пенсію в наступному році

 • 37545 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Мінімальна пенсія в Україні для осіб старше 65 років із трудовим стажем 50-35 років буде підвищена з 1 січня 2019 року до 1669 грн. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової конференції, передає кореспондент УНН.

"Буде забезпечено підвищення мінімальної пенсії з 1 січня 2019 року на 172 гривні до 1669 гривень для осіб старше 65 років і стажем роботи не менше 30 років для жінок і 35 – для чоловіків. Також відбудеться підвищення мінімальної пенсії за віком для інших пенсіонерів: з 1 липня – до 1564 грн та з 1 грудня – до 1638 грн", - зазначив міністр.

За його словами, в наступному році також буде здійснений перший автоматичний перерахунок пенсій в рамках пенсійної реформи. Наразі Мінсоцполітики працює над проектом відповідного рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не виплачуватиме пенсії за січень у грудні

При цьому він додав, що трудові пенсії будуть підвищені за індивідуальними показниками пенсіонерів, зокрема стаж і зарплата, на коефіцієнт, що визначатиметься, як 50% темпів зростання зарплати та 50% темпів зростання інфляції за 2018 рік.

Як повідомляв УНН, філії ПАТ “Укрпошта” в областях України підписали протоколи про доставку пенсій з регіональними управліннями Пенсійного фонду України (ПФУ). Найближчим часом очікується укладання відповідних угод в усіх регіонах України без винятку.

Українські Національні Новини

Економіка