Наукові співробітники провели експеримент. Вони розлили шампанське по келихах різної форми, починаючи від традиційних для ігристих вин фужерів "флейта" і закінчуючи склянками, призначеними для бренді. Протягом двох годин дослідники спостерігали за тим, як веде себе шампанське у кожній з ємностей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коктебель" розвіяв міфи про шампанське
Так, лідером зі збереження бульбашок став келих "флейта", у якому шампанське продовжувало "шипіти" протягом 1 години 12 хвилин. Найменш вдалим для вживання ігристого напою є келих "купе". Остання бульбашка в ньому зникла вже через 17 хвилин після початку спостереження.
Вчені також з'ясували, що у стаканах для бренді піна повністю розчинилася через 40 хвилин з початку експерименту.
Як повідомляв УНН, українці стали більше споживати вина саме вітчизняного виробництва.