ukenru
ssha-vveli-sanktsiyi-proti-iranskoyi-kompaniyi-za-dopomogu-rf-v-postachanni-droniv-dlya-viyni-proti-ukrayini

США ввели санкції проти іранської компанії за допомогу рф в постачанні дронів для війни проти України

 • 209542 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Мінфін США запровадив санкції проти іранської авіатранспортної компанії через її участь у постачанні іранських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) до росії для війни проти України. Про це пише УНН з посиланням на сайт міністерства.

Цитата

"росія робить дедалі відчайдушніший вибір, щоб продовжувати неспровоковану війну проти України, особливо в умовах наших безпрецедентних санкцій і експортного контролю", - заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон. - Сполучені Штати віддані суворому дотриманню наших санкцій проти росії та Ірану та притягненню до відповідальності тих, хто підтримує агресивну війну росії проти України".

Деталі

За інформацією Мінфіну США, компанія Safiran Airport Services, яка базується в Тегерані, координувала російські військові рейси між Іраном і росією, транспортуючи безпілотники, персонал і відповідне обладнання. Окрім цього, зазначають у міністерстві, після випробувань війська рф мають намір розгорнути іранські безпілотники спільно з російськими у війні проти України.

Міністерство фінансів США також оголосило про запровадження санкцій проти трьох компаній, які брали участь у розробці та виробництві іранських БПЛА.

Нагадаємо

У середині липня Міністерство закордонних справ Ірану відповіло Білому дому на заяви про продаж росії безпілотників для війни в Україні, вказавши, що Тегеран співпрацював з москвою ще до війни і наразі нічого конкретного у цій сфері не сталося.

The Washington Post писав, що Іран відправив до росії перші бойові безпілотники для використання в Україні, але російські військові зіткнулися з численними збоями у їхній роботі.

Згідно з даними Білого дому, росія отримала від Ірану БПЛА серії Mohajer-6 та Shahed за кілька днів у серпні.

Українські Національні Новини

Політика