ssha-nimechchyna-velyka-brytaniia-ta-inshi-v-ofisi-henprokurora-nazvaly-krainy-z-yakykh-komponenty-dlia-zbroi-potrapliaiut-do-rosii

США, Німеччина, Велика Британія та інші – в Офісі генпрокурора назвали країни, з яких компоненти для зброї потрапляють до росії

 • 19212 переглядiв

За словами Генерального прокурора України, росія щодня використовує ракети і безпілотники, що містять компоненти з щонайменше 19 країн, включаючи США, Великобританію і Німеччину, для нападу на Україну.

Комплектуючі для ракет та безпілотників, якими росія щодня атакує Україну, виробляються у щонайменше 19-ти країнах світу. І серед них, зокрема, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина. Таку інформацію озвучив генеральний прокурор України Андрій Костін  під час устрічі з питань запобігання нелегальному обігу чутливих технологій, яка пройшла в Гаазі в Євроюсті, передає УНН із посиланням на Офіс генпрокурора.

Зазначається, що учасники зустрічі  шукали рішення, як позбавити росію доступу до сучасних технологій, які вона застосовує аби створити для українців умови, непридатні для життя.

"Ракети та безпілотники, які росія використовує для щоденних атак на мирні міста і селища України, містять іноземні компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу. Це Китай, Південна Корея, Німеччина, Велика Британія, Японія, Нідерланди, Швейцарія, Тайвань, США та інші", – зазначив Костін.

На думку Костіна, для запобігання потрапляння до рф компонентів для виробництва необхідно  запровадити криміналізацію транспортування, продажу, купівлі, доставки або інших дій, пов'язаних з постачанням технологічних товарів юридичним та фізичним особам, які перебувають під санкціями.

Міжнародні експерти продовжують вивчати іноземні компоненти в "шахедах"12.07.24, 16:27

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше повідомив, що завдяки співпраці з зарубіжними ЗМІ у Нідерландах арештували трьох осіб, які в обхід санкцій постачали до росії товари для військових потреб.

"Маємо успішний кейс взаємодії із журналістами Нідерландів. Їх розслідування призвело до того, що влада країни заарештувала трьох осіб в рамках багатонаціонального розслідування міжнародної контрабандної мережі, яка працювала задля обходу загальноєвропейських санкцій проти росії. Такі невеликі локальні кроки допомагають підвищувати ефективність санкційного тиску на країну-агресорку", - зазначив Рувін.

Траєкторія польоту, захід на ціль, уламки – в Мін’юсті розповіли, як українські експерти дійшли висновку, що в "Охматдит" влучила ворожа ракета Х-101 12.07.24, 14:58

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі