ukenru
ssha-nazvali-ukaz-putina-pro-novu-rosiysku-pasportizatsiyu-slabko-zamaskovanim-krokom-rf-schob-pidkoriti-narod

США назвали указ путіна про нову російську паспортизацію "слабко замаскованим кроком рф, щоб підкорити народ"

 • 185545 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс назвав спрощену паспортизацію жителів зайнятих російськими окупантами територій у Херсонській та Запорізькій областях України замаскованим кроком і спробою рф підкорити українців, пише УНН.

Цитата

Це "лише слабо замасковано під елемент спроби росії підкорити собі народ України, нав'язати свою волю силою", що "ми рішуче відкидаємо", сказав Прайс під час брифінгу напередодні.

"Це мало чим відрізняється від спроб росії сфабрикувати ці фальшиві референдуми, референдуми, покликані надати видимості легітимності російському правлінню над частинами суверенної української території; референдуми, на яких проросійські чиновники, як правило, якимось чином набирають 90 із лишком, 99 відсотків голосів. Це тактика, яку російські сили, російська федерація використовували у різних контекстах раніше — у Криму у 2014 році, у Чечні, а зовсім недавно (...) зокрема у таких місцях як Херсон", - зазначив він.

Деталі

Представник Держдепу США також вказав на "деякі жахливі тактики, які російська федерація застосовує у деяких частинах України, на сході України, де присутні її сили".

"Ми бачили, як російські сили насильно вивозили людей із окупованої території. Ми бачили, як російські сили перевозили українців у так звані фільтраційні табори. Ми бачили, як російські сили намагаються іншими засобами підпорядкувати чи в інший спосіб підкорити собі український народ у цих районах", - зазначив Прайс.

Контекст

25 травня стало відомо, що путін підписав указ про спрощену видачу російського громадянства жителям Запорізької та Херсонської областей.

Українські Національні Новини

Політика