spravu-huliveru-pro-nibyto-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv-peredaly-do-sudu-beb

Справу "Гуліверу" про нібито ухилення від сплати податків передали до суду - БЕБ

 • 49197 переглядiв

Бюро економічної безпеки звинувачує керівництво ТРЦ 'Гулівер' в ухиленні від сплати податків у 2019-2021 роках. ТРЦ заперечує обвинувачення, стверджуючи, що вони необґрунтовані та спростовані експертизами.

Бюро економічної безпеки передало до суду справу ТРЦ "Гулівер" про нібито ухилення від сплати податків. Про це повідомила пресслужба бюро, пише УНН.

За версією слідства, керівники компанії, якій належить ТРЦ, та ще двох компаній впродовж 2019-2021 років уклали низку договорів на отримання різноманітних послуг, які насправді начебто не здійснювалися.

Таким чином компанія безпідставно завищила розмір податкового кредиту з податку на додану вартість.  Крім того, за допомогою проведення безтоварних операцій та послуг підприємство ухилилося від сплати податків в особливо великих розмірах

- стверджують детективи бюро.

У БЕБ додали, що ухилення від сплати податків нібито підтверджується аналітичним дослідженням, висновком Державної податкової служби та судово-економічною експертизою. 

Водночас у ТРЦ "Гулівер" у коментарі УНН повідомили, що обвинувачення є надуманим і необґрунтованим, а натомість до матеріалів кримінального провадження долучено висновки судових експертів, якими спростовуються висновки аналітичних досліджень ДПС та БЕБ, як і позиція БЕБ у цьому кримінальному провадженні вцілому.

Жоден отриманий БЕБ висновок експертизи, з рештою, як і аналітичні висновки ДПС та самого БЕБ не стверджують факту ухилення керівництвом ТОВ "ТРИ О", яке володіє ТРЦ Gulliver, від сплати податків. Всі такі висновки містять застереження "ймовірно", "за умови" і т.п. Будівельно-технічна судова експертиза, яка б могла стати підставою для сумнівів у виконанні робіт, у цьому кримінальному провадженні не проводилась – у її проведенні було відмовлено (у цьому контексті, абсурдним також є і подальше застосування арешту ТРЦ Gulliver у якості речового доказу). Натомість, стороною захисту надано БЕБу і прокуратурі висновки судових експертів та нещодавно видані самою ДПС довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, якими вщент спростовується висунуте обвинувачення та припущення про ухилення від сплати податків

- зазначили представники ТРЦ «Гулівер».

Контекст

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження, у якому фігурує ТОВ "ТРИ О", яке є власником БФК "Гулівер" з 2020 року. Однак, у травні 2024 року частину матеріалів справи виділили в окреме кримінальне провадження, у рамках якого про підозру повідомили керівнику ТОВ "ТРИ О" та керівникам компаній-контрагентів.

Зазначимо, майно БФК "Гулівер" було визнано речовим доказом в іншому кримінальному провадженні – фактовому, тобто тому, яке розслідується ще з 2020 року. Як наголошували представники "Гуліверу", за таких обставин комплекс втратив своє значення як речовий доказ вчинення ухилення від сплати податків.

Популярні

Новини по темі