ukenru
sprava-vedzhiye-kashka-sud-perenesli-cherez-vidsutnist-khvorogo-chapukha

"Справа Веджіє Кашка": суд перенесли через відсутність хворого Чапуха

 • 7077 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Судове засідання у справі "Веджіє Кашка" перенесли через відсутність одного з фігурантів – Асана Чапуха. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення громадської організації "Кримська солідарність" у Facebook.

"Сьогодні, 9 січня 2019 року, очікувалося судове засідання у "справі Веджіє Кашка". Через відсутність одного з фігурантів справи суд перенесли", – йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Еміля Курбединова, засідання у справі перенесли на 24 січня.

"Причина у тому, що Асан Чапух потрапив до лікарні, як повідомив один із захисників, з внутрішньою кровотечею", – зазначив Курбединов.

Він додав, що стан здоров'я ще одного фігуранта, Казима Аметова, "вже просто критичний".

"Він каже що дуже сильно задихається. Він ледь дихав, коли я його побачив. Він каже, що йому начебто роблять якісь уколи, але вони йому не допомагають", – зазначив адвокат.

За його словами, захисники просили суд змінити арештованим запобіжний захід "хоча б на домашній арешт", однак у суді "це клопотання навіть не розглядалося".

Як повідомляв УНН, в окупованому Криму у важкому стані госпіталізували фігуранта "справи Веджіє Кашка" Асана Чапуха. Його терміново госпіталізували в 6-у міську лікарню Сімферополя у важкому стані для надання медичної допомоги. За словами адвоката, у Чапуха відкрилася внутрішня кровотеча, яку викликав гастрит.

Нагадаємо, підконтрольний РФ Київський суд окупованого Сімферополя 4 грудня на три місяці продовжив арешт фігурантів "справи Веджіє Кашка" Асану Чапуху, Казімії Аметова, Бекіра Дегерменджі і Руслану Трубачу.

23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача. Їх звинувачують у вимаганні коштів у громадянина Туреччини.

При затриманні російськими силовиками стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Вона пізніше померла у кареті "швидкої допомоги".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП