sprava-pro-zbut-narkotykiv-advokaty-chernetskoho-u-sudi-znovu-namahalys-zakryty-provadzhennia-shchodo-noho-yim-vidmovyly

Справа про збут наркотиків: адвокати Чернецького у суді знову намагались закрити провадження щодо нього, їм відмовили

 • 8916 переглядiв

Печерський суд Києва відхилив клопотання захисту про закриття кримінальної справи щодо Юрія Чернецького. Його обвинувачують у незаконному збуті кокаїну в нічних клубах та зберіганні боєприпасів.

Печерський районний суд Києва відмовив  стороні захисту у задоволенні клопотання про закриття кримінального провадження щодо Юрія Чернецького, якого обвинувачують у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає УНН.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у Печерському районному суді триває розгляд справи за обвинуваченням 50-річного киянина у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 267 КК України, ч.2 ст. 307 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сьогодні під час судового засідання адвокати обвинуваченого подали клопотання про закриття кримінального провадження.

"За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури Печерський районний суд міста Києва відмовив стороні захисту у задоволенні цього клопотання", - зазначається в повідомленні.

Прокуратура зазначає, що адвокати обвинуваченого у травні 2023 року вже намагались домогтися закриття цього кримінального провадження, вказуючи на нібито закінчення строків досудового розслідування. Тоді суд задовольнив клопотання захисників  і закрив кримінальне провадження.

"Вважаючи таке рішення незаконним, прокурори Київської міської прокуратури оскаржили рішення про його закриття у  Київському апеляційному суді. Суд скасував незаконну ухвалу і направив справу для продовження розгляду", - інформує прокуратура.

Наразі судовий розгляд триває. Щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Доповнення

Бориспільський міськрайонний суд може вже завтра оголосити вирок бізнесмену Юрію Чернецькому, якого затримали в серпні з 23 пакетиками кокаїну.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі