ukenru
sprava-eksberkutivtsiv-sud-vidklav-zasidannya-do-20-zhovtnya

Справа ексберкутівців: суд відклав засідання до 20 жовтня

 • 18163 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Святошинський районний суд Києва відклав розгляд кримінального провадження стосовно колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, яких підозрюють у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року, до 20 жовтня, передає кореспондент УНН.

"На жаль вимушений повідомити, що ми не можемо розпочати судове засідання у визначений час у зв'язку з тим, що суддя Оздоба Марина Олексіївна та суддя Новик Валентина Петрівна, яка є запасною суддею, перебувають на лікарняному. Тому суд вирішує питання про відкладення судового засідання, яке фактично не розпочато на іншу дату й пропонує 20 жовтня на 11:00", - сказав суддя.

Так, всі учасники справи погодилися із запропонованою датою.

Як повідомлялося, Київська міська рада затвердила список присяжних Святошинського районного суду Києва у справі про розстріли на Майдані 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, 14 січня Святошинський районний суд міста Києва розпочав перше після обміну утримуваних осіб судове засідання з розгляду кримінального провадження стосовно колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Також повідомлялося, що 29 грудня, перед Новим роком, відбулося звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО. На підконтрольну Україні територію повернулось 76 утримуваних осіб. На обмін були заявлені і ексберкутівці. Суд відпустив їх з-під варти перед обміном. Учасник переговорів у ТКГ від України Валерія Лутковська заявила, що видача ексберкутівців була умовою Москви.

П’ятьох колишніх беркутівців - Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру, Олександра Марінченка та Олега Янішевського - обвинувачують у вбивствах та інших злочинах, що 20 лютого 2014 року призвели до загибелі 49 людей на вулиці Інститутській у центрі Києва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП