spozhyvannia-elektryky-zrostaie-cherez-speku-hrafikiv-ne-ochikuietsia-ale-zaplanovano-import-i-avariinu-dopomohu-z-yevropy

Споживання електрики зростає через спеку: графіків не очікується, але заплановано імпорт і аварійну допомогу з Європи

 • 19952 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні зростає через спеку. Країна залучає аварійну допомогу зі Словаччини, а негода знеструмила 63 населені пункти у Львівській і Закарпатській областях.

Споживання електроенергії продовжує зростати через спеку, Україна сьогодні залучатиме аварійну допомогу зі Словаччини, заплановано імпорт з 4 сусідніх країн. Негода знеструмила 63 населені пункти у Львівській і Закарпатській областях. Заходи обмеження споживання сьогодні не прогнозуються, але варто споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби, повідомили в НЕК "Укренерго" у четвер, пише УНН.

Споживання

Рівень споживання, як вказано, і далі зростає. У четвер, 22 серпня, станом на 9:30, він на 1,8% вищий, ніж попередньої доби. Це зумовлено утриманням спекотної погоди у більшості областей, зазначили у НЕК.

Вчора, 21 серпня, максимум споживання, за повідомленням, був на 1,4% вищим, ніж попереднього робочого дня – у вівторок, 20 серпня.

"Заходи обмеження споживання сьогодні не прогнозуються. Ощадливо споживайте електроенергію протягом всієї доби, а особливо – у період з 16:00 до 22:00. Будь ласка, не вмикайте в цей час кілька потужних електроприладів одночасно", - вказали в Укренерго.

Аварійна допомога

Сьогодні, 22 серпня, на запит НЕК "Укренерго", Україна залучатиме аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 660 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1333 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 527 населених пунктів.

Через наслідки негоди на ранок залишаються знеструмленими 63 населені пункти у Львівській і Закарпатській областях. Тривають роботи з відновлення пошкоджених ліній електропередачі.

Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській областях.

З технічних причин знеструмлювались споживачі на Сумщині та Одещині. 

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі