ukenru
sportkompleks-na-troyeschini-do-kintsya-2020-roku-ne-vidkriyut-ale-pereplatyat-na-proekti-ponad-90-mln-grn

Спорткомплекс на Троєщині до кінця 2020 року не відкриють, але переплатять на проекті понад 90 млн грн

 • 18176 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі Києва триває 1,5 роки. Будівельні витрати за цей час зросли у 2,5 рази, і за станом на вересень 2020 року становлять 170 млн грн, передає УНН.

Йдеться про фізкультурно-оздоровчий комплекс, розташований на вулиці Райдужна, 33-А (мікрорайон Троєщина - ред.).

Земля і будівля комплексу знаходиться у постійному користуванні дитячо-юнацької спортивної школи "Ринг".

Реконструкція комплексу передбачена розпорядженням Київської міської адміністрації (КМДА) від 26 червня 2018 року №1115. Цим документом замовником реконструкції визначено КП "Спортивний комплекс".

Станом на липень 2018 року, комплекс не експлуатувався більше 10 років і перебував в аварійному стані. У КМДА обіцяли, що після реконструкції у ньому 117 учнів одночасно зможуть займатися баскетболом, футболом, кікбоксингом, боксом, вільною і греко-римською боротьбою.

КМДА затвердила проект реконструкції комплексу розпорядженням від 7 вересня 2018 року №1634, з кошторисною вартістю 78,74 млн гривень.

Про початок реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу міська влада заявила у травні 2019 року. Тоді ж було анонсовано, що роботи будуть завершені вже у 2020 році.

Але у вересні 2020 року вартість реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу різко зросла. Замовник реконструкції - КП "Спортивний комплекс" - уклав договір з ТОВ "Мостицький-2" на проведення реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу на вулиці Райдужній, 33-А. І ціна договору різко зросла на 97,11 млн гривень. Він був підписаний 2 вересня.

Крім подорожчання, були зміщені і терміни готовності комплексу. Тепер до кінця 2021 року підрядник повинен виконати підготовчі та загальнобудівельні роботи, реконструювати тепловий пункт, зовнішні мережі зв'язку та освітлення, облаштувати територію.

Коли ж спортивний дитячий об'єкт буде остаточно відремонтовано та здано в експлуатацію - не зрозуміло.

Таким чином, замість обіцяних двох років, спорткомплекс реконструюватимуть три роки, а вартість робіт обійдеться бюджету міста Києва у 170 млн грн, замість заявлених 78 млн грн.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, "помилка" підрядників при будівництві Подільського мосту обійшлася бюджету Києва у 1,1 млн грн.

"Більше 400 метрів новенького асфальту, яким ніхто не їздив, просто зрізають через порушення технології при будівництві", - розповіла з цього приводу Ірина Верещук.

Також нагадаємо, підземний перехід на Хрещатику за 15 млн грн не можуть відремонтувати вже 5 років поспіль.

Українські Національні Новини

Політика