sohodnishnia-mozhlyvist-importu-elektroenerhii-z-lykhvoiu-pokryvaie-bud-iakyi-defitsyt-halushchenko

Сьогоднішня можливість імпорту електроенергії з лихвою покриває будь-який дефіцит - Галущенко

 • 31405 переглядiв

Міністр енергетики України Галущенко заявляє, що здатність країни імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії перекриває будь-який дефіцит електроенергії.

Можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії в Україну з лихвою покриває будь-який можливий дефіцит в енергосистемі. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю телеканалу "Рада", передає кореспондент УНН.

Сьогоднішня можливість імпорту, а це 1,7 ГВт електроенергії в Україну з лихвою покриває будь-який дефіцит можливий в системі. Ми намагаємося зі свого боку стимулювати імпорт електроенергії, щоб промисловість перш за все залучала імпортну електроенергію для виробництва. Більше того, аналіз цінових показників на сусідніх ринках говорить, що є години, коли імпортна електроенергія може бути навіть дешевше, особливо коли мова йде про контракт на місяць чи два

- розповів Галущенко.

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що згідно з рішенням ENTSO-E, Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії, вирішуючи проблему дефіциту потужностей в енергосистемі.

НЕК "Укренерго" стала повноправним членом Асоціації Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Це означає, що Україна стала невід’ємною частиною "енергетичного Євросоюзу".

Популярні

Новини по темі

рф посилила військову присутність в білорусі – ISW

 • 28168 переглядiв

В Авдіївці росіяни поранили ще одного жителя - ОВА

 • 30580 переглядiв

Енергетична система України стабільна - міністр

 • 35703 переглядiв