ukenru
smm-obsye-zafiksuvala-vorozhiy-obstril-na-dilyantsi-rozvedennya-na-donbasi

СММ ОБСЄ зафіксувала ворожий обстріл на ділянці розведення на Донбасі

 • 14429 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Моніторингова місія СММ ОБСЄ зафіксувала обстріл в межах ділянки розведення в районі Петрівського, який здійснювали збройні формування Російської Федерації. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Операції об'єднаних сил.

"У щоденному звіті від 4 березня 2020 року СММ ОБСЄ інформує, що «вночі та рано-вранці 1 березня камера СММ в населеному пункті Петрівське (тимчасово окупованому, 41 км на південь від Донецька) зафіксувала 2 снаряди і 8 дульних спалахів на відстані орієнтовно 0,5–1,5 км на південно-південний захід (за оцінкою, усе в межах ділянки розведення в районі Петрівського). При детальному вивчені зазначеної інформації встановлено, що обстріли здійснено представниками збройних формувань Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що цей випадок не є винятком і у безпосередній близькості до району розведення сил та засобів неодноразово порушувався режим припинення вогню у східній частині ділянки розведення, у південно-східному куті ділянки в районі висоти 202,9, а також з боку населеного пункту Вікторівка.

"Окрім цього, упродовж минулої доби противник двічі здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення у присутності патруля СММ ОБСЄ, застосувавши стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються досягнутих домовленостей та вогонь у відповідь не відкривають. Зазначені дії ще раз підтверджують небажання збройних формувань Російської Федерації зупинити збройний конфлікт", - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, бойовики здійснили 9 обстрілів, троє військових – поранені.

Українські Національні Новини

Суспільство