slovo-ne-horobets-abo-yak-kyrylo-kernes-namahaietsia-piarytysia-na-smerti-svoho-batka-hennadiia-kernesa

Слово не горобець… або як Кирило Кернес намагається піаритися на смерті свого батька Геннадія Кернеса

 • 311332 переглядiв

Дестабілізаційні заяви Кирила Кернеса відразу ж розтиражували російські ЗМІ, які тільки й чекають появи в медіаполі відомих прізвищ.

Кирило Кернес – син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса намагається використати смерть батька задля власного піару. Його дестабілізаційні заяви відразу ж розтиражували російські ЗМІ, які тільки й чекають появи в медіаполі відомих прізвищ. Під час перебування Геннадія Кернеса в німецькій клініці "Шаріте", де він помер, з ним перебували двоє його синів, дружина та друг родини - підсанкційний бізнесмен Павло Фукс, які стверджували, що колишній мер Харкова у свідомості й стан його здоровʼя задовільний аж до різкого погіршення за кілька днів до смерті. УНН вирішив відтворити події трирічної давнини й розібратися у ситуації.

Кирило Кернес заявляв, що лікуванням Геннадія Кернеса та його оплатою займалися пасинок Кернеса Родіон Гайсинський та друг колишнього харківського мера – бізнесмен Павло Фукс.

"Наскільки мені відомо, вони (Гайсинський та Фукс – ред.) займалися лікуванням та його оплатою. Про якісь інші їхні ролі мені нічого невідомо", - зазначив Кернес в інтервʼю виданню "Главком".

Однак про все по черзі. Кирило Кернес стверджує, що на момент госпіталізації до німецької клініки його батько вже був у критичному стані, але після госпіталізації колишнього харківського мера до німецької клініки, з ним в палаті знаходився не сам Кирило, а Фукс. На другий день перебування Геннадія Кернеса в "Шаріте", 18 вересня 2020 року, він повідомив, що тодішній мер Харкова був у свідомості й почував себе добре.

"Зараз проходить курс лікування від COVID-19 в палаті інтенсивної терапії. Він у свідомості, тиск - як у космонавта. З поганих новин: йому заборонили всі гаджети. Щойно дозволять, обіцяв вийти на зв'язок", - розповів Фукс. 

У той же день слова Фукса підтвердив і син Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський.

"Щойно вийшов від Геннадія Кернеса. Йому набагато краще! До нього з телефоном поки не можна", - написав він у своєму акаунті в Instagram.

22 вересня 2020 року дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська повідомила, що "все добре", а Родіон Гайсинський написав: "Стан набагато кращий, лікарі вирішують, коли зможуть відпустити до Харкова. Зв’язок у палаті, як і раніше, заборонений. На вибори йде він, і це не обговорюється". Що також спростовує твердження про те, що Геннадій Кернес не планував балотуватися, як і те, що ще з літа, коли колишній мер був повністю здоровим, весь Харків був завішений бігбордами з його політичною рекламою про наміри знову стати мером. 

"Ми підемо на вибори самостійно, нашим "Блоком Кернеса - успішний Харків". Я думаю, моя команда досить зробила, щоб мати успіх... Я сам також піду на вибори", - розповів Кернес в интервʼю ще 10 червня 2020 року, тобто за кілька місяців до своєї хвороби.

2 жовтня 2020 року друг родини Кернесів, колишній народний депутат Михайло Добкін повідомив, що мер Харкова одужує.

"Переговорив сьогодні з сім'єю і друзями Геннадія Кернеса. Непроста була розмова але, найголовніше: лікарі задоволені динамікою лікування! Він одужує, і ми всі чекаємо його в Харкові", - написав Добкін у своєму Telegram-каналі.

Пізніше, 13 жовтня 2020 року близький друг Геннадія Кернеса Павло Фукс опублікував емоційний пост, у якому закликав не спекулювати на здоровʼї Геннадія Кернеса й не телефонувати в "Шаріте" для зʼясування стану здоровʼя харківського мера. Тоді Фукс повідомив, що його друг "щодня робить успіхи" й німецькі лікарі очікують його одужання. Для підтвердження своїх слів він опублікував довідку з клініки "Шаріте", яка видається лише родичам про стан здоровʼя пацієнта.

Пізніше зʼявилися чутки про те, що стан здоровʼя Геннадія Кернеса почав погіршуватися. Тоді говорили різне – що він переніс інсульт, що у нього відмовили нирки. Однак цю інформацію 11 грудня 2020 року спростував САМ Кирило Кернес. Причому спростував так, що розбив ущент свої теперішні заяви про те, що його батько був у стані марення й не міг навіть говорити. Тоді, 11 грудня 2020 року Кирило Кернес повідомив ЗМІ що особисто говорив телефоном з батьком. "Задовільний (стан здоровʼя Геннадія Кернеса – ред.), я з ним розмовляв тиждень тому телефоном. Лікарі скажуть десь за тиждень-два, коли йому можна повернутися до Харкова", - заявив тоді Кирило Кернес.

Інформацію про різке погіршення стану здоровʼя колишнього мера Харкова в інтервʼю ЗМІ спростовували й сини Геннадія Кернеса Родіон та Данило, які на відміну від Кирила знаходилися біля батька в Берліні.

"Батько у відмінному стані. Я був у нього позавчора. Сьогодні теж навідаю його. Його здоров'ю нічого не загрожує", - заявив тоді Родіон Гайсинський.

Син Геннадія Кернеса Данило заяви про погіршення стану батька назвав спекуляціями. "Інсульт, кома – це маніпуляція опонентів, яким більше нема чого робити, окрім як спекулювати на його здоров'ї. Я реально не можу зрозуміти, звідки вони це все беруть", - сказав він в одному із інтервʼю.

Варто зазначити, що у фракції партії "Блок Кернеса – Успішний Харків" заявам Кирила Кернеса також не вірять.

"От дивіться - 3,5 роки він мовчав, його все влаштовувало, у нього ніяких питань не було. А через 3,5 роки він починає робити якісь такі чудні заяви.. от у мене була фракція (засідання фракції – ред.) і я на фракції .. всім поставив питання - а хто режисер всього цього, що зараз відбувається? Він 3,5 роки мовчав, а зараз такий правдолюбець... треба шукати, хто в цьому зацікавлений і хто режисер всього цього кіно", - зазначив в ексклюзивному коментарі УНН харківський депутат від політичної сили Геннадія Кернеса Олег Каратуманов.

Він додав, що під час всієї депутатської даяльності Кирило Кернес взагалі не робив жодних заяв.

"Коли ж у нього зʼявилася образа, що його позбавили керівництва фракції.. на мою думку, у нього були емоції, хтось на цих емоціях зіграв і його просто використовують в цій ситуації", - додав Каратуманов.

Нагадаємо

Раніше УНН детально розповідав, хто такий Кирило Кернес та як його заяви підіграють кремлю. Крім того, дивує і його заява, що він не народжений для війни, а тому втік з України. Водночас із власних джерел УНН стало відомо, що Кернес регулярно зустрічається у Відні з Євгеном Мураєвим, лідером забороненої проросійської партії "Наші". Це може свідчити про те, що Кернес-молодший марить гауляйтерством.  

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд погодив звільнення голови Тернопільської ОДА Труша

     • 30359 переглядiв