slovachchyna-vyslovyla-hotovnist-pryiniaty-na-likuvannia-chastynu-ditei-z-okhmatdytu-shmyhal

Словаччина висловила готовність прийняти на лікування частину дітей з «Охматдиту» - Шмигаль

 • 20696 переглядiв

Словаччина висловила готовність прийняти деяких дітей з дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, в тому числі онкохворих, на лікування у супроводі батьків.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль провів розмову з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Фіцо засудив атаку по "Охматдиту". Словаччина висловила готовність прийняти на лікування у супроводі батьків частину дітей, зокрема  з онкологічними захворюваннями, передає УНН.

Провели розмову з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Поінформував свого колегу про російську атаку по цивільній інфраструктурі, внаслідок якої десятки людей загинули, більше півтори сотні поранено

- написав Шмигаль в Telegram.

Шмигаль розповів прем'єру Словаччини про руйнування "Охматдиту".

"Роберт Фіцо засудив цю атаку. Словаччина висловила готовність прийняти на лікування у супроводі батьків частину дітей, зокрема  з онкологічними захворюваннями. Вдячні за цю підтримку. Дав відповідні доручення міністру охорони здоровʼя", - зазначив Шмигаль.

Окрім того, Шмигаль подякував Словаччині за участь у Саміті миру, а також за послідовну підтримку на євроінтеграційному треку, зокрема підтримку рішення ЄС про відкриття переговорів щодо членства нашої держави.

Обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час міжурядових консультацій у квітні цього року. Маємо значний прогрес у цьому напрямку. Домовились провести третє спільне засідання урядів восени в Україні

- розповів Шмигаль.

Доповнення

У Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні "Охматдит". Унаслідок удару рф відомо про двох загиблих та 32 поранених, госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Міжнародні експерти визнали, що рф цілеспрямовано била по "Охматдиту" - Омбудсман09.07.24, 11:31

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський разом із першою леді прибув до Вашингтона

     • 25014 переглядiв