skarh-vid-biznesu-pro-tysk-z-boku-sylovykiv-pobilshalo-pislia-zakinchennia-moratoriiu-na-masky-shou-holova-pravlinnia-manifestu42

Скарг від бізнесу про тиск з боку силовиків побільшало після закінчення мораторію на "маски-шоу" - голова правління "Маніфесту42"

 • 42700 переглядiв

Голова правління "Маніфесту42" повідомив про збільшення скарг через тиск силовиків на бізнес після закінчення мораторію на 'маски-шоу'.

Мораторій на обшуки бізнесу і блокування його роботи показав, що силовики і підприємці можуть нормально взаємодіяти, однак, коли термін його дії сплив – скарг про тиск на компанії з боку правоохоронців побільшало. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив голова правління ГО "Маніфест42", голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк.

Коли був впроваджений мораторій, то правоохоронці в переважній більшості, за винятком поодиноких випадків, його дотримувалися. Це показало, що закон працює, що правоохоронці можуть нормально працювати із бізнесом і по-справжньому захищати правопорядок. Але коли дія цього мораторію спливла – то, на жаль, все повернулося

 - зауважив Позняк.

До того ж, він зазначив, що після закінчення дії мораторію, скарг про тиск з боку силовиків на бізнес стало більше.

За словами Позняка, наразі вже з’явилися кейси тиску силовиків на ветеранський бізнес. І хоч поки ці кейси поодинокі, але вони вже є.

"Цього слід було очікувати, бо у нас і законодавство дозволяє це робити, тому що воно ніяк не регулює діяльність підприємців, які пішли воювати. По-друге, у нас дуже багато підприємців – це найчисельніша категорія серед військовослужбовців, які зараз на війні. Тому зрозуміло, що якщо багато підприємців воюють – вони теж попадають під роздачу", - розповів він.

Контекст

У кінці січня члени економічного блоку уряду та керівництво Верховної Ради провели закриту зустріч з підприємцями. Темою зустрічі став тиск силових структур на бізнес на тлі арешту бізнесмена Ігоря Мазепи та обшуків у інвесткомпанії Concorde Capital.

Після цього, 23 січня, ввели тримісячний мораторій на проведення процесуальних дій, які можуть призвести до блокування діяльності підприємств. Дія цієї заборони вже давно закінчилася, однак члени руху "Маніфест42" закликали продовжити так званий мораторій на "маски-шоу".

Нещодавно бізнес-спільноту сколихнув новий гучний скандал. Торгово-розважальний комплекс та бізнес-центр "Гулівер", який належить українському бізнесмену Віктору Поліщуку, намагаються передати в АРМА. Як заявляють представники "Гулліверу", таке рішення грубо порушує процесуальні та матеріальні норми права та фактично означає захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Популярні

Новини по темі