ukenru
situatsiya-na-kordoni-z-polscheyu-biloruski-siloviki-rozdayut-migrantam-nozhi

Підштовхують до атак: білоруські силовики роздають мігрантам ножі

 • 19294 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Білоруські силовики роздають мігрантам ножі та підбурюють їх атакувати польських прикордонників. Про це повідомляє УНН із посиланням на Хартия'97.

Деталі

У мігрантських чатах та Telegram-каналах пишуть, що міліція Білорусі видала мігрантам ножі та змусила їх атакувати Польщу. Тих, хто відмовився, побили силовики.

"Мої друзі розповіли мені, що міліція Білорусі дала їм ножі та іншу зброю, щоб напасти на Польщу. Вони кажуть, що не хочуть цього робити, оскільки вони іммігранти, а не бунтівники. У відповідь білоруська міліція побила їх", — зазначають мігранти у своїх чатах.

Нагадаємо

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу. На початку липня у Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Згодом аналогічний режим на кордоні з Білоруссю ввели Латвія та Польща.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська уздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузниці прикордонний перехід із Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10, а також на 12 листопада мігранти проривалися через білорусько-польський кордон. Усіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Новини Світу