ukenru
sitnik-zayaviv-pro-tisk-z-boku-mvs-na-eksperta-u-spravi-ryukzakiv

Ситник заявив про тиск з боку МВС на експерта у "справі рюкзаків"

 • 9958 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. На експерта, який робив висновок щодо відповідності критеріям рюкзаків, які були закуплені для МВС, здійснюється тиск з боку Міністерства внутрішніх справ. Про це сказав на брифінгу директор НАБУ Артем Ситник, передає УНН.

"На жаль, і це непоодинокі випадки, є служби, які дотичні до нашої роботи, в першу чергу, це експертні служби. Особливо це стосується тих справ, де встановлені збитки. Це не перший і, на далі, не останній випадок, коли на експертів здійснюється тиск. В даному випадку на експерта здійснюється тиск, йдуть погрози саме МВС щодо очільників, проти яких розслідується справа. Зареєстроване провадження щодо експерта, що нібито він підробив висновок. А цей експерт досліджував безпосередньо сам рюкзак", - наголосив він.

Ситник додав, що провадження щодо експерта зареєструвало МВС.

6 квітня 2018 року НАБУ завершило слідство у "справі рюкзаків для МВС" і надало підозрюваним та їхнім захисникам матеріали провадження на ознайомлення.

Як повідомляв УНН, 31 жовтня двом затриманим у справі “рюкзаків Авакова” повідомили про підозру.

Згодом стало відомо, що підозру оголосили і третьому затриманому в цій справі. Одним із них став син голови МВС Арсена Авакова Олександр.

Українські Національні Новини

Політика