ukenru
simeyniy-biznes-eksdeputata-ribalki-proinspektuyut-kontroleri

Сімейний бізнес ексдепутата Рибалки проінспектують контролери

 • 8066 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Компанію ТОВ "Снек Експорт" перевірять на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства, а також законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Про це йдеться на сайті пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) ІАС ДНК, передає УНН.

Зазначається, що відповідні планові перевірки пройдуть 3 лютого. Їх проведуть Державна екологічна інспекція та Державна службою України з надзвичайних ситуацій відповідно.

Також повідомляється, що ТОВ "Снек Експорт" має високий ступінь ризику, як у сфері техногенної та пожежної безпеки, так і в сфері охорони навколишнього середовища.

Нагадаємо, ДСНС вже перевіряла "Снек Експорт" на предмет дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у 2018 році. Тоді контролери знайшли на підприємстві 34 порушення норм пожежної безпеки.

Зауважимо, що ТОВ "Снек Експорт" входить до родинної групи снекових компаній народного депутата ВРУ VIII скликання Сергія Рибалки та належить особисто батькові Рибалки — Віктору.

Згадане ТОВ "Снек Експорт" фігурує у кримінальному провадженні за фактом "фінансування тероризму". Досудове розслідування у кримінальній справі вели слідчі СБУ. За їхніми даними, представники ТОВ "Снек Експорт" підписували "угоди" з контрагентами, аби вести торгівлю на території "ЛНР".

Ба більше, прокурори у справі надали суду докази смс-листування топ-менеджерів ТОВ "Снек Експорт" з питань поставок снеків в ОРДЛО.

У березні 2018 року одному з топ-менеджерів "Снек Експорт" – Юрію Джабраїлову – було винесено обвинувальний вирок.

Зараз справа слухається в апеляційний інстанції.

Самого ж нардепа Рибалку українські правоохоронці запідозрили у державній зраді і відкрили відповідне кримінальне провадження (через те, що екснардеп отримував роялті від батьківського "Снек Експорт" - ред.). Підозр у справі ще не оголошували.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП