sila-netverezoyu-za-kermo-spivgolova-vinnitskogo-oblasnogo-oseredku-strategiyi-groysmana-prograla-apelyatsiyu-z-oskarzhennya-shtrafu-za-pyane-vodinnya

Сіла нетверезою за кермо: співголова вінницького обласного осередку "Стратегії Гройсмана" програла апеляцію з оскарження штрафу за п’яне водіння

 • 28994 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Днями Вінницький апеляційний суд повернув апеляційну скаргу на рішення про накладання штрафу за керування автомобілем у нетверезому стані Ірині Івасюк, яка є дружиною заступника голови Вінницької облради, а також співкерівницею Вінницької обласної організації політичної партії «Українська стратегія Гройсмана», пише УНН з посиланням на судове рішення та відкриті джерела.

Деталі

Історія почалася у серпні цього року. Як зафіксовано у судових документах, «26.08.2023 року о 00:43 год. по вул.Соборна, 68 в м. Вінниця водій Особа_1 (йдеться про Ірину Івасюк – ред.) керувала транспортним засобом марки «Audi Q5», д.н.з. НОМЕР_2, з ознаками алкогольного сп'яніння. Від проходження огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку ОСОБА_1 відмовилася».

Як вказують правоохоронці, і це, як вказано у судових документах, підтверджено відеозаписами з нагрудної камери поліцейського – водійка авто пояснювала, що їй потрібно було терміново забрати документи, тому виїхала у комендантську годину.

На момент фіксації правопорушення Івасюк не заперечувала, що керувала авто, коли її зупинила поліція, хоча на суді заявила, що лише сіла в авто.

Цитата

«(…) поліцейські неодноразово пропонують ОСОБА_1 пройти огляд на стан сп'яніння та проїхати з ними в наркологічний диспансер. Однак ОСОБА_1 відмовляється проходити огляд на стан сп'яніння. При цьому, працівник поліції ще кілька разів пропонує ОСОБА_1 пройти огляд, пояснює наслідки відмови від такого огляду, на що ОСОБА_1 відмовляється, повідомляє, що чекає свого адвоката, зачиняється в автомобілі. Коли на ОСОБА_1 уже було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП, і працівник поліції приніс його ОСОБА_1 , то остання, через дві години після зупинки її транспортного засобу, повідомила, що погоджується проходити огляд на стан сп'яніння», - йдеться у судовій постанові.

Адвокат Івасюк заявляв, що його клієнтка погодилась пройти освідчення, однак поліція повідомила, що протокол вже складений. А як свідчать документи суду, для отримання згоди на проходження дослідження знадобилося дві години вмовлянь, приїзд адвоката та вже складений протокол.

Врешті апеляційний суд повернув Івасюк її скаргу та цим самим залишив в силі рішення суду першої інстанції від 10 жовтня, яким Івасюк була визнана винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Тоді суд наклав на неї штраф у 17 тисяч гривень та позбавив права керування авто на рік.

Додамо

Чоловік Ірини Івасюк – Ігор Івасюк, окрім того, що є заступником голови Вінницької облради, входить також до складу Міжрегіонального гуманітарного штабу, очолюваного Володимиром Гройсманом. УНН вже звертав увагу на те, що штаб використовується для явного піару персони експрем’єра.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Такого ще не було: росію виключили з виконавчої ради ЮНЕСКО

     • 45740 переглядiв

    Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

     • 30955 переглядiв

    ЄС представив план залучення мігрантів на ринок праці

     • 37456 переглядiв