shvedski-viyskovi-ne-viklyuchayut-zastosuvannya-rosiyeyu-khimichnoyi-zbroyi-v-ukrayini

Шведські військові не виключають застосування росією хімічної зброї в Україні

 • 114713 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Ймовірність використання хімічної зброї російськими військовими в Маріуполі “неймовірна, але не виключена”. Про це заявив шведський підполковник Йоакім Паасіківі, повідомляє УНН з посиланням на Euroactiv.

Паасіківі заявив, що росіяни навряд чи широко застосовуватимуть хімічну зброю у війні проти України.

Цитата

"Я думаю, що є низька ймовірність, що росіяни зроблять це в такому обсязі", - сказав він.

Проте підполковник не виключив, що так звана "ДНР" “могла б використовувати хімічну зброю в обмежених масштабах проти сил "Азову", які закріпилися в підвалах чи коридорах, а потім стверджувати, що це були не вони”.

Деталі

11 квітня речник з "ДНР" заявив, що російські хімічні сили планують “викурити” українських захисників із сталеливарного заводу “Азовсталь”, повідомляє американський аналітичний центр ISW.

За словами шведського підполковника, будь-яку хімічну атаку на завод російські війська можуть замаскувати як нещасний випадок.

“Вони могли б назвати це “випадковим промисловим викидом”, якщо це хлор або аміак, а не бойовий газ. Але це стає складно, коли представник “ДНР” уже сказав, що було б добре застосувати хімічні реактиви”, – сказав шведський військовий.

Доповнення

У понеділок, 11 квітня, українські сили повідомили, що ворог використав проти військових та цивільних отруюючу речовину невідомого походження в обложеному Маріуполі. Троє людей скаржилися на затруднене дихання та спазми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі