shtuchnyi-intelekt-try-naibilshi-ekonomiky-yevropy-vystupyly-proty-zhorstkykh-obmezhen-u-zakonodavstvi-yes-pro-shi

Штучний інтелект: три найбільші економіки Європи виступили проти жорстких обмежень у законодавстві ЄС про ШІ

 • 44533 переглядiв

Франція, Німеччина та Італія виступають проти жорсткого законопроекту ЄС про штучний інтелект, побоюючись, що він може придушити інновації. Вони прагнуть знайти баланс, який сприятиме конкуренції та інноваціям до дедлайну, що настає в грудні цього року.

Франція, Німеччина та Італія не погоджуються з нормами законопроекту ЄС про штучний інтелект, стверджуючи що він може перешкоджати розвитку їх власних моделей використання технологій ШІ. Країни посилили інтенсивність обговорення закону про ШІ, оскільки до завершення терміну його ухвалення залишилося трохи більше тижня. Про це пише Politico, повідомляє УНН.

Деталі

Франція, Німеччина та Італія продовжують переговори щодо суперечливого розділу проекту законодавства ЄС про штучний інтелект, стверджуючи, що введення запропонованих жорстких обмежень зашкодить власним планам країн у змаганнях за вдосконалення використання технологій ШІ.

У спільному документі, опублікованому урядами інших країн ЄС, отриманому POLITICO, троє європейських важковаговиків заявили, що Європі потрібна "регуляторна база, яка сприятиме інноваціям і конкуренції, щоб європейські гравці могли з’являтися і нести наш голос і цінності в глобальній гонці ШІ". Також видання зазначає, Кінцевий термін для переговорників – 6 грудня. Крім того, у червні 2024 року Європарламент має перевибори, що також передбачає закриття "вікна можливостей". Саме тому, як вказується, переговори перебувають під сильним тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа шукає заміну російському урану, основним постачальником може стати Казахстан - Bloomberg

Міжінституційні переговори щодо закону на рівні ЄС зупинилися після того, як у середині листопада співробітники парламенту покинули зустріч із представниками уряду, Ради ЄС та Європейської комісії у відповідь на опір трьох країн, щодо регулювання моделі фундаменту законопроекту. У публікації зауважується, що тупикова ситуація може призвести до повного припинення переговорів щодо Закону про штучний інтелект.

Нагадаємо

У червні Європейський парламент представив "Закон про штучний інтелект" з метою стримування ризиків, пов'язаних з ШІ-додатками.

Раніше УНН повідомляв, що Україна підписала міжнародну декларацію, присвячену безпеці використання штучного інтелекту. У Мінцифри вказують, що Україна має стати передовою країною в розвитку штучного інтелекту.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Негода спричинила численні ДТП та затори на дорогах Одещини

     • 28216 переглядiв

    Цього тижня Держсекретар США Блінкен відвідає Ізраїль - ЗМІ

     • 40164 переглядiв