ukenru
shtam-omikron-zafiksuvali-sche-v-odniy-oblasti-ukrayini

Штам "Омікрон" зафіксували ще в одній області України

 • 15359 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Сьогодні у Житомирській області виявили два випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Житомирського обласного лабораторного центру.

Деталі

"30 грудня 2021 року вірусологічна лабораторія ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України" підтвердила два випадки інфікування в м. Житомирі та м. Бердичеві штамом SARS-CoV-2 "Омікрон" шляхом виявлення мутацій, що характерні для даного штаму. З метою підтвердження отриманих результатів біоматеріал буде відправлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я для проведення повногеномного секвенування", — ідеться у повідомленні.

Зазначили, що "Омікрон" виявили у 41-річної та 62-річної жінок, які нещодавно повернулися з Італії. Обидві хворі не мали щеплення проти COVID-19.

Додамо

Тепер в Україні вісім підтверджених випадків "Омікрону".

Станом на 29 грудня в країні було виявлено шість інфікованих новим штамом коронавірусу: по два в Києві та Київській області, по одному — у Львові та Дніпрі.

Нагадаємо

25 листопада у ПАР зафіксували новий штам коронавірусу — B.1.1.529. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала його грецькою літерою Omicron.

Українські Національні Новини

COVID-19