shmyhal-zustrivsia-iz-derzhsekretarem-vatykanu-obhovoryly-vstanovlennia-mynu-ta-povernennia-polonenykh-y-ukrainskykh-ditei

Шмигаль зустрівся із держсекретарем Ватикану: обговорили встановлення миру та повернення полонених й українських дітей

 • 31122 переглядiв

Прем'єр-міністр України зустрівся з держсекретарем Ватикану П'єтро Пароліном у Києві. Вони обговорили встановлення миру, повернення полонених та українських дітей, а також відновлення медичної інфраструктури.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з державним секретарем Ватикану П'єтро Пароліном, який прибув до Києва. Шмигаль та Паролін обговорили встановлення справедливого миру для України, повернення полонених й українських дітей та відновлення медичної інфраструктури в Україні. Про це Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

Радий вітати в Києві Державного секретаря Святого Престолу, кардинала П’єтро Пароліна. Його візит в Україну та відвідання українських міст під час війни, яку розв’язала росія, є свідченням високого рівня уваги до нашої держави

- написав Шмигаль.

За словами прем’єра, вони обговорили встановлення справедливого миру для України, продовольчу безпеку, повернення полонених й українських дітей. І в цьому контексті Шмигаль подякував Святому Престолу за участь у Першому саміті миру й підтримку його рішень.

Обговорили обмін військовополоненими та повернення загиблих українських захисників: Садовий зустрівся з держсекретарем Ватикану19.07.24, 20:58

Також, прем'єр вказав, що Україна високо цінує надання гуманітарної допомоги й активну участь у процесі повернення депортованих українських дітей і полонених. Шмигаль подякував за допомогу в лікуванні українських дітей, які стали жертвами російської загарбницької війни.

"Розраховуємо також на участь і сприяння Святого Престолу у відновленні медичної інфраструктури в Україні", - додав прем'єр.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі