shmyhal-prybuv-z-robochym-vizytom-u-slovachchynu-rozpochalysia-uriadovi-konsultatsii-shchodo-spivpratsi-krain-ta-formuly-myru

Шмигаль прибув з робочим візитом у Словаччину: розпочалися урядові консультації щодо співпраці країн та Формули миру

 • 21289 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до Словаччини на міжурядові консультації, щоб обговорити співпрацю в енергетиці, логістиці, торгівлі, підтримку української Формули миру, підписання двосторонніх документів та євроінтеграційні прагнення України.

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до Словаччини для зустрічі з керівництвом країни та обговорення співпраці у різних сферах. Про це пише УНН з посиланням на повідомлення прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля в Telegram.

Деталі

Прибули в Словаччину для проведення міжурядових консультацій. На порядку денному, зокрема, співпраця у сфері енергетики, логістика, торгівля, підтримка Формули миру президента України

- резюмував Шмигаль. 

За його словами, за підсумками консультацій планується підписання низки двосторонніх документів.

В МЗС України прокоментували заяву прем‘єра Фіцо щодо компромісу з рф: "Без безпеки в Україні, не буде безпеки в Словаччині"22.01.24, 13:45

Шмигаль розповів, що українська делегація вже розпочала міжурядові консультації з урядом Словаччини. Прем'єр-міністр України впевнений, що це дасть можливість міністрам наших країн встановити контакти й прагматично говорити про спільні інтереси, економіку, розвиток, відновлення України, про участь у проєктах логістики та про європейські фонди.

Він допускає, що консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини.

Для нас також критично важлива підтримка наших євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України. Зосередимо увагу на цих питаннях

- підкреслив глава українського уряду. 

Також під час відкриття діалогу Шмигаль акцентував на постійних повітряних атаках росії. Зокрема, сьогодні ворог знову завдав комбінованого удару по енергетичній і цивільній інфраструктурі. Цінуємо надану Словаччиною енергетичну й гуманітарну допомогу.

Нагадаємо

Президентка Словаччини Зузана Чапутова розкритикувала прем'єр-міністра Роберта Фіцо за його спроби послабити судову систему, співпрацювати з росією та підірвати підтримку України в російсько-українській війні.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух у Миколаєві підтвердив мер

     • 23009 переглядiв

    Безпілотники вперше атакували республіку мордовію

     • 24825 переглядiв