ukenru
shevchenkivskiy-raysud-rozglyane-spravu-zhirinovskogo-schodo-finansuvannya-boyovikiv-na-donbasi

Шевченківський райсуд розгляне справу Жириновського щодо фінансування бойовиків на Донбасі

 • 21647 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Шевченківський районний суд міста Київ розглядатиме справу щодо можливого фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі російським політиком, керівником фракції ЛДПР у Державній Думі РФ Володимиром Жириновським. Про це йдеться в заяві на сайті суду, інформує УНН.

“У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває кримінальне провадження № 1-кп/761/1005/2020, справа №761/41270/18 за обвинуваченням Жириновського Володимира Вольфовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.27, ч.3 ст.258-5 КК України (“Фінансування тероризму” - ред.), - зазначили в суді.

Також у порушенні українського законодавства за цією статтею звинувачуються нинішній тимчасово виконувач обов'язків губернатора Хабаровського краю Михайло Дєгтярьов та виходець з України, депутат Держдуми Олексій Діденко.

Додається, що справи відкриті згідно Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 12014000000000291.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський "поділив" Україну ножем

“Шевченківський районний суд м. Києва повідомляє, що підготовче судове засідання по вищевказаному кримінальному провадженню відбудеться: 19.01.2021 о 10 год. 00 хв. у приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва”, - наголосили в суді.

Нагадаємо, минулого року Служба безпеки України зацікавилась імовірним фактом листування народного депутата Іллі Киви з російським політиком Володимиром Жириновським, який відомий антиукраїнськими виразами і відвертою підтримкою терористичних угруповань на Донбасі.

Також Служба безпеки України виявила схему незаконних поставок одного з провідних українських виробників кераміки у тимчасово окупований Крим.

Українські Національні Новини

Політика