ukenru
shell-vidmovlyayetsya-kupuvati-naftoprodukti-zmishani-z-rosiyskim-produktom

Shell відмовляється купувати змішану російську нафту

 • 114306 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Нафтовий гігант Shell посилює обмеження на купівлю російської нафти і більше не прийматиме нафтопродукти, які містять вуглеводні російського походження. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

У березні Shell заявила, що відмовляється від російської нафти та газу, а також оголосила про намір закрити АЗС у росії.

Компанія заявила, що відтепер не прийматиме продукцію, що містить менш ніж 50% палива з рф, як це робила раніше.

У заявці на вантаж для авіаційного палива на торговій платформі Platts, як зазначає Reuters, Shell написала: “Умовою цієї пропозиції є те, що проданий і доставлений Продавцем товар не буде мати походження з російської федерації і не був змішаний з будь-яким продуктом, виробленим у рф, і транспортування проданих товарів не почнеться з рф або включатиме транзит через територію рф".

Речник компанії підтвердив зміну умов. Він додав, що Shell працює над тим, щоб виключити російську нафту та газ зі свого ланцюга поставок і захистити постачання енергії та палива. Водночас нові умови не впливають на закупівлі сирої нафти з російською складовою, від якої Shell поступово відмовляється.

Раніше

З 20 квітня Shell почала виводити співробітників зі своїх спільних підприємств із російським ПАТ "Газпром".

Українські Національні Новини

Новини Світу