shche-piatokh-ukrainskykh-ditei-vyvezly-z-tot-khersonshchyny

Ще п'ятьох українських дітей вивезли з ТОТ Херсонщини

 • 27195 переглядiв

Ще п'ятеро українських дітей, у тому числі четверо братів і сестер віком 7-12 років та 17-річний хлопець, були врятовані з російської окупації в Херсонській області та доставлені на підконтрольну Україні територію, де їм надається необхідна допомога.

Ще п’ятеро дітей виїхали з тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну Україні територію. Україна надає їм допомогу у всьому необхідному. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Радий повідомити, що ще п’ять українських дітей виїхали з ТОТ у Херсонській області на підконтрольну Україні територію. Це четверо рідних братиків і сестричок (12, 11, 10, 7 років) та 17-річний відважний юнак.

– повідомив український омбудсмен.

Деталі

Зазначається, що мати 4-х дітей повідомила про те, як у їхньому населеному пункті ставилися до тих, хто відмовляється отримувати російські паспорти. З її слів дітям погрожували за відмову ходити у вже російську школу та на очах дітей росіяни били їх батька.

Тепер у діток, які не ходили до школи в окупації, є планшети аби надолужити пропущений навчальний матеріал. Такий подарунок для них зробили благодійники з БФ "Посмішка.ЮА".

Одній з визволених дівчаток потрібна робота з психологом, адже мама помітила, як дівчинка плаче уві сні.

"17-річний юнак, який самотужки виїхав з окупації, через свій вік переховувався від росіян, адже його могли б змусити вступати до збройних лав рф. Тож, аби не брати до рук зброї і не воювати проти своїх, він ухвалив рішення – виїхати на підконтрольну Батьківщині територію. Це вчинок справжнього патріота! Пишаюся!

– написав Лубінець.

Омбудсмен повідомив, що нині в його офісі разом із партнерами та державними структурами усім дітям допомагають із оформленням документів, влаштуванням до навчальних закладів та ін. Також із дітьми працюватимуть спеціалісти, які нададуть необхідну медичну, психологічну, гуманітарну та соціальну допомогу. А згодом відповідні держоргани зафіксують з їх слів всі факти російських злочинів, свідками яких вони стали. Це відбувається у Центрі захисту прав дитини, який покликаний оцінити потреби повернутих дітей та консолідувати зусилля для допомоги їм та їхнім родинам.

Українські діти, які перебувають на ТОТ чи в рф часто самостійно шукають шляхи, як повернутися додому або виїхати на підконтрольну Україні територію. Тому теза, що вони хочуть повернутися до рф – сумнівна та надумана, адже наша держава надає базу, яка необхідна після повернення. Нарешті ці діти почуватимуться вільно і матимуть хороше дитинство!

– підсумував Лубінець.

Нагадаємо

9 березня в Україну повернулись 10 українських дітей, які опинилися в окупації після 24 лютого. Вони змогли повернутися додому завдяки команді Save Ukraine. Ці діти, після тривалої розлуки, нарешті обійняли своїх найближчих, і зараз усі сім'ї в безпеці.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ще п'ятьох українських дітей вивезли з ТОТ Херсонщини

     • 27195 переглядiв

    Генштаб: росіяни посили наступ на Авдіївському напрямку

     • 31470 переглядiв