ukenru
senator-ssha-zaklikav-kandidativ-u-prezidenti-v-ukrayini-do-zmistovnogo-dialogu

Сенатор США закликав кандидатів у президенти в Україні до "змістовного діалогу"

 • 9943 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Сенатор-демократ, старший член комітету з міжнародних відносин сенату США Роберт Менендес привітав проведення першого туру виборів в Україні і закликав кандидатів перед другим туром вступити в "змістовний діалог" з українським народом. Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій в понеділок на сайті комітету сенату, передає УНН.

"Я вітаю народ України з успішним виборчим процесом, який пройшов в неділю", - йдеться в заяві.

За словами сенатора, міжнародні спостерігачі так само підтвердили, що виборці 31 березня змогли вільно реалізувати своє право здійснити вибір. Він вказав також на наявність можливості в українців вибирати з широкого кола кандидатів.

"У той час, коли країна готується до проведення другого туру, я закликаю двох кандидатів протягом наступних кількох тижнів вступити в змістовний діалог з українським народом, щоб виборці могли зробити найбільш усвідомлений вибір президента. Серед інших нагальних питань вони заслуговують на те, щоб почути про погляди кандидатів щодо війни з Росією і про те, як вони планують серйозно боротися з корупцією", - заявив Менендес.

Він також підкреслив, що українські громадські організації, такі як "ОПОРА", зіграли вирішальну роль у моніторингу виборчого процесу. Сенатор закликав їх продовжити свою роботу напередодні другого туру.

"Україна знову продемонструвала різкий контраст зі своєю сусідкою Росією, де такі вибори були б немислимі при Путіні", - підкреслив Менендес.

"Абсолютним гарантом голосування і демократії в Україні є український народ, у якого є доведена готовність і сильне бажання захистити свою незалежність і свої інститути від зовнішніх загроз з боку Кремля і внутрішньої загрози у вигляді корупції. Я вітаю їх мужність і зберігаю тверду прихильність політиці і програмам США, які зміцнюють демократичний процес в Україні", - додав він.

Перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня.

ЦВК станом на 13:35 опрацювала 99,02% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Двома лідируючими кандидатами є Володимир Зеленський - 30,24% і Петро Порошенко - 15,93%.

Українські Національні Новини

Політика