ukenru
sekretarya-vchenoyi-radi-institutu-strategichnikh-doslidzhen-zatrimali-na-khabari-55-tis-grn

Секретаря вченої ради Інституту стратегічних досліджень затримали на хабарі 55 тис. грн

 • 10610 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Секретаря спеціалізованої вченої ради Національного інституту стратегічних досліджень викрили на хабарі, передає УНН із посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Як повідомили у прес-службі, встановлено, що секретар вченої ради задля особистого збагачення організував протиправну схему вимагання грошей, пропонуючи особисте сприяння особам, які захищають дисертаційні дослідження з метою отримання вченого ступеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові на хабарі у 5 тисяч доларів затримали майора поліції

"Секретаря затримали під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 000 грн. Першу частину неправомірної вигоди в сумі 30 000 грн зловмисник отримав 25 березня", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, в рамках відкритого кримінального провадження проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року в Україні засудили 74 корупціонерів

Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП