При цьому, найбільше цю негативну тенденцію на собі відчули люди пенсійного віку – 76%, а також люди з низьким рівнем достатку 70-85% (ті, яким не вистачає на продукти харчування, або вистачає лише на продукти харчування)", - написав він.
Водночас, за словами С.Тригубенка, 12% українців за останні два роки відчули покращення якості продуктів харчування. Йдеться переважно про молодь.
"Якщо прибрати вікову різницю та різницю соціального забезпечення, то виходить, що погіршення якості продуктів все ж відчуває більшість наших співвітчизників. Щонайменше – кожен другий", - резюмував С.Тригубенко.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: На їжу українці витрачають майже половину свого бюджету
С.Тригубенко також нагадав, що вже неодноразово наголошував на тому, що контроль якості і безпечності продуктів має гарантувати держава в особі відповідальних контролюючих органів.
Також, за словами нардепа, неодноразово наголошувалося на тому, що сьогодні такий контроль ані Держпродспоживслужбою в цілому, ані її підрозділами не забезпечується.
"Та головне, на мою думку, все це відбувається через занедбаність системи і неспроможність її керівників вже більше року навести лад, організувати роботу і врешті-решт – почути ринок.
Ми звикли до стереотипу, що "бізнес скаржиться на тиск з боку контролерів". Але на сьогодні ситуація з безконтрольністю споживчого ринку країни настільки критична, що сам бізнес, усвідомлюючи усі можливі ризики, вимагає від держави контролю.
Ситуація може змінитися на краще лише тоді, коли голос ринку, бізнесу і споживача буде почутий", - написав він.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, на думку О.Цильвіка, недобросовісний бізнес у змові з чиновниками перетворив внутрішній ринок продуктів на смітник.
Це визнають і в поліції, де заявили про масштабну фальсифікацію споживчого ринку України.
За словами нардепа С.Тригубенка, припинити розквіт фальсифікату на ринку харчових продуктів без рейдів та перевірок неможливо.