ukenru
schonaymenshe-kozhen-drugiy-ukrayinets-vidchuv-pogirshennya-yakosti-produktiv-kharchuvannya-s-trigubenko

Щонайменше кожен другий українець відчув погіршення якості продуктів харчування - С.Тригубенко

 • 10456 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Опитування компанії R&B щодо якості продуктів харчування засвідчило, що більше половини українців, 65%, за останні два роки стали вживати їжу гіршої якості. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова підкомітету ВР з питань державної політики у сфері поводження з небезпечними відходами, народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

При цьому, найбільше цю негативну тенденцію на собі відчули люди пенсійного віку – 76%, а також люди з низьким рівнем достатку 70-85% (ті, яким не вистачає на продукти харчування, або вистачає лише на продукти харчування)", - написав він.

Водночас, за словами С.Тригубенка, 12% українців за останні два роки відчули покращення якості продуктів харчування. Йдеться переважно про молодь.

"Якщо прибрати вікову різницю та різницю соціального забезпечення, то виходить, що погіршення якості продуктів все ж відчуває більшість наших співвітчизників. Щонайменше – кожен другий", - резюмував С.Тригубенко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На їжу українці витрачають майже половину свого бюджету

С.Тригубенко також нагадав, що вже неодноразово наголошував на тому, що контроль якості і безпечності продуктів має гарантувати держава в особі відповідальних контролюючих органів.

Також, за словами нардепа, неодноразово наголошувалося на тому, що сьогодні такий контроль ані Держпродспоживслужбою в цілому, ані її підрозділами не забезпечується.

"Та головне, на мою думку, все це відбувається через занедбаність системи і неспроможність її керівників вже більше року навести лад, організувати роботу і врешті-решт – почути ринок.

Ми звикли до стереотипу, що "бізнес скаржиться на тиск з боку контролерів". Але на сьогодні ситуація з безконтрольністю споживчого ринку країни настільки критична, що сам бізнес, усвідомлюючи усі можливі ризики, вимагає від держави контролю.

Ситуація може змінитися на краще лише тоді, коли голос ринку, бізнесу і споживача буде почутий", - написав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, на думку О.Цильвіка, недобросовісний бізнес у змові з чиновниками перетворив внутрішній ринок продуктів на смітник.

Це визнають і в поліції, де заявили про масштабну фальсифікацію споживчого ринку України.

За словами нардепа С.Тригубенка, припинити розквіт фальсифікату на ринку харчових продуктів без рейдів та перевірок неможливо.

Українські Національні Новини

Економіка