ukenru
schodenna-kilkist-vipadkiv-zarazhennya-covid-19-v-tokio-dosyagla-novogo-rekordu

Щоденна кількість випадків зараження COVID-19 в Токіо досягла нового рекорду

 • 14713 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Уряд столиці Олімпійських ігор оголосив, що кількість зареєстрованих випадків COVID-19 в Токіо досягли рекордного рівня в 4 058. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга заявив, що немає ніякого зв'язку між Олімпійськими іграми, що тривають в Токіо і зростанням кількості випадків захворювання COVID-19 в столиці, підкресливши, що урядом приймаються адекватні заходи для запобігання поширенню інфекції від спортсменів і персоналу, який відвідує гри.

Суга зазначив, що ці заходи включають в себе обмеження в кількості людей, що прибувають до Японії на Олімпійські і Паралімпійські ігри, які було скорочено приблизно до однієї третини від очікуваних на початку 180 тисяч осіб, при цьому прикордонний контроль в аеропортах не дозволяє їм вступати в контакт з населенням.

"Ми ретельно виконуємо ці кроки, тому я не вірю, що (Олімпійські ігри) є причиною різкого зростання інфекцій", - сказав він на пресконференції після прийняття рішення про поширення надзвичайного стану в зв'язку з COVID-19 за межі Токіо.

Доповнення

Штам коронавірусу "Дельта" призводить до того, що щоденні випадки захворювання COVID-19 в останні дні досягають рекордного рівня в Токіо і деяких інших частинах країни.

У четвер загальнонаціональна кількість щоденних випадків вперше перевищила 10 тисяч, при цьому в Токіо було зареєстровано 3 865 нових випадків зараження, що стало рекордом третій день поспіль.

Вчора оргкомітет Олімпійських ігор повідомив про ще 27 випадків зараження, пов'язаних з іграми, - це найвищий щоденний показник з моменту початку підрахунку.

Українські Національні Новини

Новини Світу