ukenru
schob-krasche-prityaguvati-viyskovikh-rf-do-vidpovidalnosti-do-radi-podali-zakonoproekt-schodo-spivpratsi-z-mks

Щоб краще притягувати військових рф до відповідальності: до Ради подали законопроект щодо співпраці з МКС

 • 155877 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Кабінет міністрів України погодив і подав до Верховної Ради законопроект щодо співпраці України з Міжнародним кримінальним судом. Про це інформують у Мін'юсті, пише УНН.

Цитата

«Цей законопроєкт регулює таку співпрацю з тим, щоби Міжнародний кримінальний суд міг ефективніше притягувати військовослужбовців російської федерації до кримінальної відповідальності, щоб усі вони рано чи пізно закінчили свою кар’єру в Гаазі», - цитує пресслужба міністра юстиції України Дениса Малюську.

Інші ініціативи уряду

Окрім того, повідомляється що уряд погодив нормативний документ — «великий, глобальний і значний», який стосується роботи реєстрів і нотаріусів під час воєнного стану.

Тобто, за даними Мін'юсту, вже протягом найближчого часу, найближчими днями буде відкритий ринок нерухомості та буде можливість оформлювати значно більше реєстраційних дій, що стосуються юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців із обмеженнями, пов’язаними з воєнним станом.

Раніше

28 лютого прокурор МКС Карім Хан ухвалив рішення про відкриття офіційного розслідування ситуації в Україні.

За даними Мін'юсту, до Міжнародного кримінального суду у Гаазі через воєнні злочини росії звернулися вже 42 країни. Також окремо є близько 10 країн, які самостійно розслідують злочини рф, вчинені на території України, а також у межах Спільної слідчої групи разом з українськими правоохоронцями і прокуратурою.

Українські Національні Новини

Політика