ukenru
scania-khoche-styagnuti-z-ukrayinskogo-pidpriyemstva-zhuravlina-pivmilyoni-za-advokativ

Scania хоче стягнути з українського підприємства "Журавлина" півмільйони за адвокатів

 • 16553 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Завтра Північний апеляційний господарський суд розгляне заяву Scania Україна про стягнення витрат на професійну правничу допомогу з колишнього дилера – українського підприємства "Журавлина" у розмірі майже півмільйони гривень, повідомляє УНН з посиланням на судову ухвалу, яка була оприлюднена вчора. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про наслідки рішення суду у справі Scania проти українців: політичне лобі вирішує долю бізнесу 

Деталі

Так, 24 червня Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу дистриб’ютора шведських вантажівок Scania Україна щодо рішення суду першої інстанції на користь української компанії “Журавлина”. 

Таким чином було скасоване рішення господарського суду першої інстанції про виплату від Scania компенсації українській стороні у розмірі 123 млн грн. Тож після перемоги Scania у суді дистриб'ютор шведських вантажівок Scania Україна подали заяву до Північного апеляційного господарського суду щодо "стягнення витрат на професійну правничу допомогу у розмірі 453 955,85 грн", тобто оплату адвокатів.

На думку власника українського підприємства "Журавлини" Олега Політила, наразі представники Scania роблять усе можливе, щоб не допустити касаційного оскарження перемоги шведів.

Цитата:

"Це робиться для того, щоб ми не йшли далі, щоб злякались виставлених рахунків за послуги юристів Scania, щоб закидати нас судовими процесами та оплатами. Для них важливо закріпити цю перемогу, бо на черзі у них апеляційний суд ще з одним дилером – київським "Проскан" – які так само як і "Журавлина" в суді першої інстанції виграли компенсацію понад 160 мільйонів гривень", - розповів у коментарі УНН Олег Політило.

Доповнення

Варто зауважити, що у переддень одного з судових засідань представник Scania Україна адвокат АО VB Partners Станіслав Єна “пригрозив” власнику української компанії “Журавлина” Олегу Політилу “новими фактами”, які можуть вивести справу зі сфери господарських відносин у площину кримінальних правопорушень. Як потім з’ясувалось у ході судового засідання, згідно з матеріалами клопотання української компанії “Журавлина”, сам адвокат Станіслав Єна мав ймовірні проблеми щодо легітимності власних ордерів. Щобільше - в ордері у Станіслава Єни та у вказаному договорі на надання правової допомоги в АО VB Partners навіть назва юридичної особи Scania Україна була вказана неправильна, що є обов’язковою умовою при укладанні договорів та видачі ордерів на надання правничої допомоги. Зокрема, Станіслав Єна є одним із юридичних представників Scania, послуги якого оцінені в майже півмільйона гривень.

Довідка: Scania VS "Журавлина"

Судові процеси між дистриб’ютором шведських вантажівок Scania та українським підприємством “Журавлина” тривають ось уже близько дев’яти років

Українські Національні Новини

Економіка