sbu-vykryla-dekilkokh-prorosiiskykh-ahitatoriv-ta-khakera-yakyi-stvoriuvav-feikovi-videozvernennia-ochilnykiv-zsu

СБУ викрила декількох проросійських агітаторів та хакера, який створював фейкові "відеозвернення" очільників ЗСУ

 • 24540 переглядiв

Правоохоронці затримали чотирьох проросійських агітаторів, які публічно вихваляли путіна та виправдовували збройну агресію рф. Серед них також є хакер, що створював фейкові "відеозвернення очільників ЗСУ.

Правоохоронці затримали чотирьох проросійських агітаторів та хакера, який створював фейкові "відеозвернення" очільників ЗСУ. Про це пише УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Деталі

Зловмисники публічно вихваляли путіна та виправдовували збройну агресію рф. Також вони закликали до захоплення влади у нашій державі та героїзували воєнні злочини росіян.

Зокрема на Вінниччині затримано місцевого хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове "відеозвернення" одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у соцмережі TikTok

- розповіли в СБУ.

У цьому "виступі" лунали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях столиці.

Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві та інших регіонах нашої держави.

Вихваляли рашизм: затримано 4 агітаторів серед яких соратниця колаборантки Монтян07.03.24, 15:45

Зазначається, що злочинні дії агітатора з Вінниччини додатково кваліфіковано за ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Також у Київській області затримали колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ.

За даними слідства, він позиціонував себе як "експерт-політолог" та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.

Встановлено, що ексдепутат "підкріплював" свої висловлювання цитатами путіна з російських телеефірів.

Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в Telegram, TikTok та Instagram із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

На Прикарпатті кіберфахівці СБУ викрили прихильника депутата держдуми рф Леоніда Слуцького – очільника прокремлівської партії ЛДПР. Фігурант поширював на власній сторінці в "Однокласниках" публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України

- резюмували в СБУ.

Серед оприлюднених "цитат" були заклики Слуцького щодо повторного наступу на Херсон та захоплення всієї території нашої держави.

Також на Донеччині кіберфахівці СБУ затримали мешканця Краматорська, ідеологічного прихильника рашизму. У російських соцмережах фігурант виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував російських окупантів.

Наводив російські ракети на об'єкти критичної інфраструктури Харкова: затримано інформатора рф14.02.24, 10:41

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо

Правоохоронці затримали ще п'ятьох проросійських агітаторів, які виправдовували агресію рф та закликали до захоплення Києва. Зокрема, столичному блогеру було повідомлено про підозру за антисемітські стріми у соцмережах.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині чоловік відрізав орендодавцю голову та язик

     • 20734 переглядiв