ukenru
sbu-povidomila-pro-pidozru-sche-26-organizatoram-feykovogo-referendumu-na-timchasovo-okupovanikh-teritoriyakh-donbasu

​​СБУ повідомила про підозру ще 26 організаторам фейкового “референдуму” на тимчасово окупованих територіях Донбасу

 • 114527 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Служба безпеки України продовжує роботу з документування діяльності організаторів фейкового “плебісциту” на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Служба повідомила про підозру ще 26 організаторам “путінського шоу референдумів”, пише УНН.

Деталі

Слідчі спецслужби зібрали доказову базу на ще 26 організаторів фейкового референдуму у Донецькій та Луганській областях України.

У колабораційній діяльності підозрюються ще троє «високопосадовців» окупаційної адміністрації у Луганській області, зокрема:

▪️ Карякін Олексій – «голова» так званої «общественной палаты лнр»;
▪️ Мірошниченко Денис – «голова» так званого «народного совета лнр»;
▪️ Хорошилов Дмитро – «перший заступник голови» так званого «народного совета лнр».

Наразі цим фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України «Про колабораційну діяльність» та «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Вказані особи забезпечили проведення заходів, які імітували підготовку та проведення «волевиявлення» населення.

Ці особи неодноразово публічно закликали до проведення антиукраїнського «референдуму» та заявляли про необхідність приєднання частини території України до рф.

Нагадаємо

Служба безпеки України викрила агентів рф, які готували псевдореферендум у Миколаївській області. Двоє із них уже отримали підозри, ще одну "організаторку" повідомили про підозру заочно, оскільки вона наразі перебуває на тимчасово окупованій території.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП