ukenru
sbu-piymala-posadovtsya-pensiynogo-fondu-na-rozkradanni-derzhkoshtiv

СБУ піймала посадовця Пенсійного фонду на розкраданні держкоштів

 • 14252 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили чиновника Головного управління Пенсійного фонду у Київській області на розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах, передає УНН.

У прес-службі зазначили, що правоохоронці встановили, що посадовець відкривав на підставних осіб карткові рахунки в одному з державних банків.

"Зокрема перевіряється інформація щодо можливого використання зловмисником персональних даних мешканців тимчасово окупованих територій України. Через несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем Пенсійного фонду він вносив банківські реквізити та ідентифікаційні коди «отримувачів» до електронної бази даних пенсійних нарахувань. Після здійснення незаконних виплат зловмисник через мережу банкоматів отримував готівку", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ завершило розслідування щодо розкрадання коштів проекту “Стіна”

Оперативники спецслужби задокументували факт зняття чиновником привласнених державних коштів, повідомили в СБУ.

За матеріалами СБУ Пенсійний фонд України блокував виплати пенсій на незаконно відкриті рахунки, зазначили у прес-службі.

Фігуранту провадження оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 та ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП