ukenru
sbu-peredala-predstavnikam-krimskikh-tatar-obminniy-spisok-z-rf-na-zatverdzhennya-dzhemilyev

СБУ передала представникам кримських татар обмінний список з РФ на затвердження - Джемілєв

 • 18043 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що СБУ передала представникам кримських татар на затвердження список осіб, яких хоче повернути Україна. Про це він сказав в ефірі "Крим.Реалії", інформує УНН.

Так, Джемілєв розповів, що кримськотатарський народ залучають до роботи над обмінними списками, і у них є свої пріоритети при виборі.

"Нам СБУ передали весь цей список на затвердження. У нас є свої пріоритети, кого звільняти в першу чергу. Ми вважаємо, що спочатку повинні вийти наші співвітчизники, які отримали в російських судах найбільші терміни - за 15-17 років, абсолютно дикі, за якусь літературу", - розповів Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У питанні Криму формату рішення поки немає, оскільки все залежить від західних країн - Джемілєв.

Він пояснив, що в списку є ті, хто сидить під домашнім арештом, підпискою про невиїзд - і вони, на його думку, підлягають обміну вже в останню чергу, оскільки страждають набагато менше, ніж ті, хто сидить у таборах.

"Одним словом, йде процес, ми розглядаємо кожне прізвище. Так чи інакше, коли весь наш обмінний запас буде вичерпано, ми будемо змушені вимагати звільнення наших людей, напевно, вже на іншій основі", - вважає нардеп.

Нагадаємо, що раніше Зеленський повідомив деталі нового обміну з РФ. Зазначається, що найближчим часом будуть озвучені дати наступного обміну утримуваними особами - список осіб, яких хоче повернути Україна, вже переданий в Мінськ, і він "дуже великий".

Українські Національні Новини

Політика