ukenru
rosiyu-povidomili-pro-neprodovzhennya-dogovoru-pro-spivpratsyu-nardep

Росію повідомили про непродовження договору про співпрацю - нардеп

 • 10456 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Україна повідомила Російську Федерацію про непродовження договору про співпрацю. Про це у кулуарах парламенту повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, передає кореспондент УНН.

"На скільки я знаю, що уже повідомлено (Росію про непродовження договору про співпрацю – ред.)", - повідомив О.Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін схвалив план з реалізації Указу Президента про припинення договору про дружбу з РФ

Як повідомляв УНН, Указ Президента про припинення дії договору про дружбу з РФ набув чинності.

Згідно з рішенням РНБО, МЗС України має заявити Росії про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство, який був підписаний 31 травня 1997 року.

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію договору, а також про підстави припинення.

Як повідомляв УНН, Україна до 30 вересня офіційно повідомить Росію про небажання продовжувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Президент України планує повідомити ООН про припинення дії договору про дружбу з РФ під час свого візиту до Нью-Йорку, де 26 вересня він виступить в Генеральній асамблеї ООН.

Українські Національні Новини

Політика