rosiyskim-viyskovopolonenim-v-ukrayini-dozvolyat-dzvoniti-ridnim-detali

Російським військовополоненим в Україні дозволили телефонувати рідним

 • 123716 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Кожен російський військовополонений зможе телефонувати додому раз на кілька днів. Одна розмова може тривати до 15 хвилин. Про це у Facebook повідомила пресслужба Міністерства юстиції України, пише УНН.

Цитата

"Кожен російський військовополонений зможе дзвонити додому раз на кілька днів. Тривалість однієї розмови – до 15 хвилин. Розмови будуть записані та зберігатимуться на сервері. Забезпеченням та організацією проєкту займається Міністерство юстиції України", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, це важливий крок у питанні дотримання прав військовополонених згідно з нормами Женевських конвенцій. Полоненим важливо підтримувати зв’язок з родинами, щоб уникнути депресій та навіть суїцидів.

Нагадаємо

Згідно з Женевськими конвенціями, військовополонені повинні мати можливість спілкуватися з рідними та близькими. Під час Першої та Другої світових воєн цю можливість забезпечувала  пошта, зараз крім неї військовополонені можуть скористатися послугами  IP-телефонії.

11 серпня 2021 року український уряд схвалив постанову, яка надає можливість користуватися ІP-телефонією у місцях ув’язнення.

Додамо

7 липня 2022 року Кабмін вніс зміни до порядку утримання військовополонених. Зокрема, врегульовано питання приймання та обліку військовополонених, проведення їх обшуків та оглядів, відвідування таборів і дільниць для тримання військовополонених, надання військовополоненим права на телефонні розмови за допомогою засобів IP-телефонії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Єврокомісія обговорює "динамічну" стелю цін на газ - Politico

     • 151591 переглядiв