ukenru
rosiyski-viyskovi-pribuli-do-kazakhstanu-zmi

Російські військові прибули до Казахстану – ЗМІ

 • 22680 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Російські військові прибули до Казахстану на допомогу чинній владі. У мережі з'явилися перші кадри силовиків перед відправленням, пише УНН.

Деталі

"Перший борт із російськими миротворцями прибув до Казахстану", - пише Telegram-канал Shot.

На відео, яке опублікував канал, зняли відправлення військових до країни.

Додамо

Раніше УНН повідомляв, що два літаки Військово-повітряних сил Російської Федерації вранці в четвер прямували в напрямку Казахстану.

Також стало відомо, що Росія скерувала свої війська до Казахстану у межах миротворчої операції ОДКБ.

За даними ЗМІ, від Російської Федерації до складу Колективних миротворчих сил ОДКБ увійшли підрозділи та військові частини Повітряно-десантних військ.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу та звернувся до глав держав ОДКБ із проханням про допомогу у наведенні порядку в країні.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі Хабар закликав усіх членів ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, запровадити війська мають саме всі країни, що входять до ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

5 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в Казахстані з Володимиром Путіним та президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Білоруський лідер заявив, що у постійному контакті перебувають лідери всіх країн ОДКБ.

Українські Національні Новини

Новини Світу