ukenru
rosiyanin-cherez-peresliduvannya-u-rf-poprosiv-v-ukrayini-pritulku

Росіянин через переслідування у РФ попросив в Україні притулку

 • 12664 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня УНН. Росіянин, який намагався незаконно перетнути кордон з Україною, попросив надати йому статусу біженця в Україні, пояснивши це прохання переслідуванням з боку російських правоохоронних органів. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

Громадянина РФ 1994 року народження затримали на ділянці відділу прикордонної служби "Золочів" на Харківщині.

"Під час з’ясування обставин порушення чоловік звернувся до представників Держприкордонслужби з проханням про надання йому статусу біженця. В розмові він пояснив, що в себе на Батьківщині активно протидіяв агресивній державній політиці і за свої політичні погляди піддавався переслідуванням з боку російських правоохоронних органів та зараз знаходиться в розшуку на території РФ", - вказали у відомстві.

Саме тому, як зазначається, "задля збереження свого життя, чоловік вирішив перетнути державний кордон поза пунктом пропуску та звернутися за наданням статусу біженця". Наразі, після завершення всіх процесуальних процедур, громадянина РФ передано представникам міграційної служби України, додали прикордонники.

Нагадаємо, навесні на пункт пропуску "Гоптівка" прибув громадянин РФ 1997 року народження. Хлопець заявив, що він є військовослужбовцем ФСБ РФ та потребує визнання його політичним біженцем.

Українські Національні Новини

Політика