rosiyani-katuvali-do-90-ukrayintsiv-scho-proyshli-yikh-zastinki-ombudsmen

Через тортури росіян пройшло до 90% українців, яких держали в катівнях - Омбудсмен

 • 362629 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Близько 86-88% громадян України, які пройшли через катівні росіян перебували під тортурами. Дуже часто катування проводяться з використанням електрики, ножів та молотків. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець на Всеукраїнському правозахисному форумі «Легіон права», передає кореспондент УНН.

Цитата

"У нас є факти системного порушення прав військовополонених та цивільних, дітей. Я взагалі використовую термін цивільні заручники. Щодо тортур та катувань, то станом на сьогодні за нашими даними приблизно 86-88% громадян України, які пройшли через застінки російської федерації перебували під тортурами, які можуть бути офіційно зафіксовані. Тобто щодо всіх ми можемо спостерігати в той чи інший спосіб, принаймні психологічний тиск з боку рф", - розповів Лубінець.

Він повідомив, що до більшості застосовується пряме насильство.

"Причому дуже часто ми фіксуємо факти, що тортури проводяться з використанням електрики, ножів, молотків…", - сказав Лубінець.

Доповнення

В квітні повідомлялося, що на звільнених територіях правоохоронці проводять перевірку щодо 55 катівень та місць незаконного утримання громадян.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Угорщині досі перебувають троє військовополонених

     • 772178 переглядiв