ukenru
rosiya-znovu-zablokuvala-rozshirennya-mandatu-obsye-na-rosiyskomu-kordoni-mzs

Росія знову заблокувала розширення мандату ОБСЄ на російському кордоні - МЗС

 • 9577 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України вказало, що Росія вчергове заблокувала розширення мандату місії ОБСЄ на всю ділянку російського кордону, прилеглу до ОРЛДО, передає УНН з посиланням на коментар прес-служби МЗС.

"Підтримуючи продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандату місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу", - зазначили у відомстві.

У МЗС вказали, що таке рішення показало ізольованість Росії у небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні.

"Такі дії свідчать про намір Кремля продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, найманців, підтримки терористичної діяльності на території України", - відзначили у прес-службі.

У зв’язку з цим МЗС закликало Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках мінських домовленостей щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.

Нагадаємо, голова МЗС Італії у січні відвідає Київ і Донбас.

Українські Національні Новини

Політика