ukenru
rosiya-zabrala-sobi-pyat-krimskikh-zapovidnikiv

Росія забрала собі п'ять кримських заповідників

 • 13027 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. У Росії п'яти кримським заповідникам дали статус федеральних, що означає їхнє переведення з-під відомства окупаційного "міністерства екології та природних ресурсів Криму" до Міністерства природних ресурсів і екології РФ. Про це повідомила прес-служба Мінприроди Росії, передає УНН.

"Глава уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про створення на території Республіки Крим особливо охоронюваних природних територій (ООПТ) федерального значення. Список російських ООПТ збільшився на 5 державних природних заповідників загальною площею близько 30 тис. га", - повідомило російське відомство.

Згідно з повідомленням, до цього списку увійшли "Казантипський", "Карадазький", "Лебедині острови", "Опукський", "Ялтинський гірсько-лісовий" заповідники, один національний парк "Кримський" площею 34,5 тис. га та 2 державних природних заказника загальною площею понад 66 тис. га: "Каркінітський" і "Мале філофорне поле".

Нагадаємо, чеське видавництво Kartografie Praha виправило помилки в своїх картах щодо Криму. Таким чином, зникли сумніви в тому, якій країні належить півострів.

Українські Національні Новини

Політика