rosiya-z-2014-roku-vidpravila-inozemnim-partiyam-300-mln-dolariv-amerikanska-rozvidka

росія з 2014 року відправила іноземним партіям 300 млн доларів - американська розвідка

 • 181626 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. росія таємно відправила не менше 300 мільйонів доларів іноземним політичним партіям та кандидатам у більш ніж двох десятках країн з 2014 року, щоб отримати вплив, йдеться у вівторок у розсекреченій оцінці американської розвідки. Про це пише AFP, інформує УНН.

Деталі

Розвідка США "оцінює, що це мінімальні цифри і що росія, ймовірно, таємно переводила додаткові кошти у випадках, які залишилися непоміченими", - сказав представник адміністрації.

Розвідка США не розсекретила інформацію щодо конкретних країн.

Але в одному з наведених випадків в оцінці йшлося, що посол росії в неназваній азіатській країні надав кандидату в президенти мільйони доларів.

Представник адміністрації сказав, що американські дипломати поділилися своїми висновками з урядами більш як 100 країн.

Чиновник назвав ці зусилля частиною ініціативи Байдена "Саміт демократій", запущеної після того, як він переміг Дональда Трампа.

Раніше

Американська розвідка заявляла, що Москва втручалася у вибори в США у 2016 році, зокрема, через маніпулювання соціальними мережами, щоб підтримати Трампа, який висловлював захоплення путіним.

Російські офіційні особи вже давно висміюють звинувачення США у втручанні, зазначаючи, що ЦРУ підтримало перевороти у таких країнах, як Іран та Чилі.

Подейкували, що в 2011 році путін сильно розлютився, коли Сполучені Штати висловили моральну підтримку протестувальникам по всій росії, які заявляли про фальсифікацію результатів виборів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Депутатам, що закликали до усунення путіна загрожує розпуск

     • 141211 переглядiв

    Гонконг двічі побив вересневий рекорд тепла

     • 102255 переглядiв