ukenru
rosiya-ogolosila-personoyu-non-grata-spivrobitnika-posolstva-pivnichnoyi-makedoniyi

Росія оголосила персоною нон грата співробітника посольства Північної Македонії

 • 14683 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Міністерство закордонних справ Росії оголосило персоною нон грата співробітника посольства Північної Македонії в Москві. Відповідна реакція послідувала після того, як Північна Македонія зробила такий же крок щодо співробітника Посольства Росії в країні. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МЗС Росії.

Цитата

"Десятого червня тимчасово повірений у справах Республіки Північної Македонії в Російській Федерації О. Чаушевская-Димовська була запрошена в МЗС Росії, де їй вручена нота Міністерства про оголошення "persona non grata" співробітника посольства Північної Македонії у Москві", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У російському МЗС зазначили, що рішення прийнято як захід у відповідь на оголошення в травні поточного року одного з дипломатів посольства Росії в Скоп'є персоною нон грата, яке, як стверджує відомство, нічим не мотивоване.

Контекст

18 травня влада Північної Македонії вирішила вислати з країни російського дипломата. Також зазначалося, що 14 травня посол Росії Сергій Баздикін був викликаний в МЗС і повідомив, що один з дипломатів в його посольстві оголошений небажаною особою.

Українські Національні Новини

Новини Світу