ukenru
rosiya-nadala-zauvazhennya-do-mizhnarodnogo-sudu-oon-za-pozovom-ukrayini-schodo-finansuvannya-terorizmu

Росія надала зауваження до Міжнародного суду ООН за позовом України щодо фінансування тероризму

 • 14193 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Російська Федерація подала до Міжнародного суду ООН свої попередні зауваження стосовно відсутності у суду юрисдикції для розгляду справи за позовом України щодо порушення Росією конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

"12 вересня 2018 року Російська Федерація передала на розгляд МС ООН свої попередні зауваження, які стосуються відсутності в Суду юрисдикції для розгляду справи", - йдеться у повідомленні.

У МЗС пояснили, що Російська Федерація скористалася своїм правом, наданим Статутом ООН та Регламентом МС ООН, та передала на розгляд суду свої попередні зауваження.

"Водночас, у Міністерстві закордонних справ переконані, що Суд відхилить ці зауваження та прийме рішення щодо наявності юрисдикції розглядати справу України", - переконані у відомстві.

На думку МЗС, позиція України у справі проти Російської Федерації щодо тлумачення і застосування Міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідації усіх форм расової дискримінації є переконливою та підкріпленою належними доказами.

"Міністерство закордонних справ впевнене також і в своїй перемозі на наступній стадії розгляду – по суті. Російська Федерація буде притягнута до відповідальності за порушення норм міжнародного права", - резюмували у зовнішньодипломатичному відомстві.

Нагадаємо, 12 червня Україна подала у суд ООН меморандум у справі проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика