ukenru
rosiya-khoche-viklyuchiti-kurbedinova-z-kolegiyi-advokativ

Росія хоче виключити Курбедінова з колегії адвокатів

 • 15565 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Міністерство юстиції Російської Федерації вимагає виключити кримського адвоката Еміля Курбедінова з числа засновників і членів "Кримської центральної колегії адвокатів". Про це повідомляє УНН з посиланням на російське видання "Новая газета".

Мін'юст РФ посилається на рішення двох районних "судів" окупованого Сімферополя, де розглядалися адміністративні провадження за обвинуваченням Курбедінова в "екстремістській діяльності".

Російське відомство вимагає виключити Курбедінова з числа засновників і членів "Кримської центральної колегії адвокатів" до 1 березня 2019 року.

Адвокат заявив, що добровільно залишати колегію не стане. Це означає, що його будуть намагатися виключити судовим рішенням.

"Анти-екстремістське законодавство, як ми не раз вже спостерігали, - лише інструмент для переслідувань, у цьому випадку незалежних адвокатів. Колеги не підозрюють, яка бомба уповільненої дії підкладена зараз під всю нашу адвокатську спільноту. Список "екстремістських" організацій великий і постійно збільшується. Досить "виявити" один пост в соціальних мережах і все, ти вигнанець і позбавлений прав. І не потрібно ніяких кваліфікаційних комісій і довгих тяжб, досить одного адміністративного провадження і приписи Мін'юсту", - прокоментував лист відомства Курбедінов.

Вступити в іншу колегію або створити власну адвокатську організацію він не зможе – через три місяці після виключення Курбедінову загрожує позбавлення статусу.

За даними видання, якщо його не виключать, це може бути використано для ліквідації всієї колегії.

Як повідомляв УНН, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова  на 5 діб. У грудні 2018 року Курбедінов вийшов з-під арешту в Криму. 

Українські Національні Новини

Політика