rosiya-bilshe-ne-khoche-informuvati-radu-yevropi-pro-svoyi-pravovi-rezhimi-roszmi

росія більше не хоче інформувати Раду Європи про свої правові режими - росЗМІ

 • 259870 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. російський диктатор володимир путін вніс до держдуми рф проект закону, який скасовує необхідність повідомляти генсекретаря Ради Європи про введення або припинення у рф воєнного чи надзвичайного станів. Про це пише УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Згідно з чинними нормами, росія при введенні воєнного або надзвичайного стану в країні повинна повідомляти генеральних секретарів ООН і Ради Європи про відступ від своїх зобов'язань за міжнародними договорами в частині обмеження прав і свобод росіян. Це зобов'язання відповідало вимогам Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

путін пропонує вилучити із законів згадку про Конвенцію і пункт про інформування генсека Ради Європи. У пояснювальній записці цю пропозицію пояснюють тим, що "з 16 березня 2022 року стосовно рф припинила дію зазначена Конвенція, а також ратифіковані росією протоколи до неї".

Нагадаємо

21 лютого путін визнав “незалежність” так званих “лнр” та “днр” на сході України.

Наступного дня понад 40 держав та п'ять міжнародних організацій засудили це рішення. В ОБСЄ тоді його теж засудили та закликали скасувати.

В березні у прийнятому документі ПАРЄ рекомендувало припинити членство рф у Раді Європи через несумісність дій з принципами організації та дноголосно ухвалила поправку про те, щоб офіційно визнати Придністров'я зоною російської окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін підписав закон про припинення участі росії в ядерному договорі з США

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ уразили російський пункт управління у Новій Каховці

     • 213587 переглядiв

    Нардепу Дубінському оголосили підозру

     • 254601 переглядiв

    Наталія Локтіонова склала присягу нардепа

     • 340937 переглядiв